Savestates ultima7

  • This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 1 year ago by Al ex.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #8987
    funzerker
    Participant

    So I have a problem with save states here.
    I can save and load during current run but when I close dosbox and then back to the game it says it can’t load state this time.

    Also every time I run the game it ask me to type ultima7 to run it.

    I am using Al ex’s profile, but I turned off Expert commands (otherwise game didn’t start), added some ram, changed music card and made few changes in his layout.

    It’s Newest version of mdb.

    Any suggestions?

    #8988
    Al ex
    Keymaster

    Can you post a link to your profile? If you select ultima7.com under the Main Program tab, it should work.
    Also, save states can only be loaded once the main program has launched (the one that is stored/referred to in the save state). Sometimes, it works right after you’ve launched a game, but in case of U7 you’ll have click “Journey onward” first, and wait until the regular save is loaded.

    #8989
    funzerker
    Participant

    Ah, journey ownards thing worked for me.
    Btw why use .com instead of .exe?
    Link to the profile:
    https://we.tl/t-ZaCbAGGhxw

    Btw I will make my layout for Ultima soon. I hope you don’t mind if I use yours as a base?

    #8990
    Al ex
    Keymaster

    Because it says “type Ultima7.com to start the game” when I use U7.exe. ¯\_(ツ)_/¯
    Of course you can use my layout. It’s a bit outdated anyway. 🙂

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.